luni, 28 iunie 2010

Vladimir Voronin: Basarabia nu a apartinut niciodata Romaniei

Liderul partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a lansat luni un atac dur la adresa Romaniei si a presedintelui Traian Basescu. Potrivit Jurnal.md, Voronin a afirmat ca Basarabia "nu a apartinut niciodata Romaniei" si l-a acuzat pe presedintele interimar Mihai Ghimpu ca a emis decretul privind condamnarea ocupatiei sovietice dupa ce "Basescu a baut whisky si i-a spus ceva".

"Decretul lui Ghimpu a aparut la putin timp dupa ce Basescu a spus ca trupele militare rusesti din Transnistria sunt o amenintare pentru Romania. Asa ca Ghimpu nu a emis de capul lui acest decret. Basescu a baut whisky si a spus ceva, iar Ghimpu apare cu decretul. Noi cat am fost la guvernare nu am ascultat de nimeni si am aparat interesele nationale", a declarat Voronin, care a felicitat jurnalistii cu ocazia "Zilei eliberarii de sub ocupatia romano-burgheza".

Acesta a spus ca Basarabia nu a apartinut niciodata Romaniei. "Acesta este adevarul, restul sunt speculatii", a mentionat liderul comunist.

Presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a emis joi un decret potrivit caruia 28 iunie 1940 a fost declarata "Ziua ocupatiei sovietice". Decretul mai prevede ca Rusia, in calitatea sa de succesor de drept al Uniunii Sovietice, ar urma sa-si retraga "neconditionat, urgent si transparent trupele si armamentul de pe teritoriul Republicii Moldova".

Sursa: Hotnews.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!