miercuri, 8 aprilie 2009

Sub sloganul "frate-frate, dar branza-i pe bani," presedintele R. Moldova a acuzat direct Romania ca se afla in spatele revoltei de la Chisinau

Ministerul Afacerilor Externe din tara noastra considera ca acuzatiile la adresa Romaniei, de implicare in afacerile interne ale Republicii Moldova, nu au niciun fundament. Mai mult, acuzatiile lui Vladimir Voronin sunt considerate drept "provocatoare".

Ambasadorul roman la Chisinau, Filip Teodorescu, a fost declarat persona non grata si i s-a cerut sa paraseasca tara in 24 de ore. La fel s-a intamplat cu inca un diplomat de la ambasada. Ministerul roman de Externe s-a gandit deja la un inlocuitor. Acesta ar putea fi Mihnea Constantinescu, urmand sa fie audiat in comisiile de politica externa ale Parlamentului.

Mai mult, Guvernul moldovean a decis introducerea vizelor pentru romani. "Terminam noi cu jocurile astea. Si o sa plateasca tot asa cum platim si noi romanilor pentru vize. Romanii trebuie sa inteleaga ca noi avem statul nostru -Republica Moldova - si ei sa nu isi bage nasul unde nu le fierbe oala. Frate, frate, branza-i pe bani", a spus Voronin.

Romanii precizeaza ca nu vor raspunde cu aceeasi moneda si ca mentinem sistemul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni.

Miercuri s-au reunit la Chisinau si ambasadorii tarilor din UE, pentru a examina situatia creata dupa violentele anticomuniste. Analistii avertizeaza ca o eventuala inghetare a relatiilor cu Romania ar putea fi urmata de represalii impotriva unor lideri ai opozitiei de la Chisinau, chiar daca acestia au cetatenie romana. Si atunci Bucurestiul ar avea o problema mai mare.
Sursa: Protv, 8 aprilie 2009

Niciun comentariu: