luni, 24 martie 2008

Mişcarea Unioniştilor din R.Moldova pledează pentru „unirea unioniştilor”.

Mişcarea Unioniştilor din R.Moldova (MURM) pledează pentru „unirea unioniştilor”. Ilie Bratu, preşedintele MURM, a declarat duminică, la un miting desfăşurat la Chişinău cu prilejul aniversării a 90-a a unirii Basarabiei cu România, că nu democraţii trebuie să se unească, ci unioniştii.

Potrivit Agenţiei INFOTAG mitingul a fost organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de către MURM în colaborare cu Asociaţia Anti-Pact Molotov-Ribentrop şi Academia de Ştiinţe a Mediului, şi a întrunit cîteva sute de susţinători ai ideii unirii Republicii Moldova cu România. Ei au scandat lozinci proeuropene şi proromâneşti şi au acuzat guvernarea că promovează o politică antiromânească.

Ilie Bratu a afirmat că forţele democratice din R.Moldova nu fac nimic ca să promoveze ideile unioniste şi că, dacă unirea Republici Moldova cu România nu se va produce în următorii cinci-şase ani, „românii de aici vor fi pierduţi”.

Manifestaţiile dedicate unirii urmează să aibă loc şi pe 27 martie (în ziua în care a avut loc acest eveniment, în anul 1918). Astfel, Forul Democratic al Românilor din R.Moldova urmează să organizeze o manifestaţie la hotelul „Leogrand”. Iniţial, Forul plănuise să se alăture organizatorilor acţiunii de duminică, dar aceştia au fost împotrivă. ONG „Hyde Park” de asemenea preconizează o acţiune pentru ziua de 27 martie. Reprezentantul organizaţiei, Ghenadie Brega, a fost reţinut de poliţie pentru cîteva ore, în timp ce împărţea fluturaşi despre viitoarea manifestaţie.

Sursa: moldova.org, 24 martie, 2008 (preluat de la infotag.md)

Niciun comentariu: