luni, 19 martie 2007

PLM acuza PNL că doreşte dezmembrarea României cu “Uniunea Interstatală R.Moldova – România”

Partidul Liberal condamna decizia guvernului dela Chisinau din data de 07 martie 2007 privind refuzul de a deschide cele doua consulate ale Romaniei la Balti si Cahul si impiedicarea deschiderii de catre Ambasada Romaniei a Centrului european comun de eliberare a vizelor, scrie Igor Burciu in Flux.
„Partidul Liberal cere deschiderea urgenta a consulatelor Romaniei la Balti si Cahul, iar presedintelui Voronin sa-si tina promisiunea facuta cetatenilor in prezenta presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pe data 16 ianuarie 2007”, se contine, intre altele, intr-o declaratie a Partidului Liberal, difuzata in cadrul unei conferinte de presa sustinute de PL miercurea trecuta.


Totodata, Partidul Liberal din Moldova (PL) sustine ca Partidul National Liberal (PNL) urmareste dezmembrarea Romaniei prin lansarea ideii constituirii Uniunii Interstatale R.Moldova – Romania.
In cadrul conferintei de presa de miercurea trecuta, liderul PL, Mihai Ghimpu, a lansat o serie de acuzatii atat la adresa partidului de guvernamant, cat si la adresa Partidului National Liberal, carora le imputa un atentat la integritatea teritoriala a Romaniei. „Partidul Liberal este si mai mult ingrijorat de faptul ca Romania este atacata in paralel pe alta cale, de catre un partid declarat de dreapta - PNL Republica Moldova, prin ideea din programul sau de creare a Uniunii interstatale Romania – Republica Moldova, lovind astfel in caracterul unitar al statului roman. Aceasta initiativa aminteste de memorandumurile de trista faima ale Federatiei Ruse de federalizare a Republicii Moldova din 1997 si 2003, de data aceasta incercandu-se dezmebrarea si a Romaniei, nu numai a Republicii Moldova”, se mai contine in declaratia citata. Totodata, PL a alcatuit si un scurt istoric al politicii distructive promovate de unul din exponentii PNL, Anatol Taranu, pe care il reproducem integral.


Scurt istoric si analiza:
Anul 1997 – memorandumul Primakov - Lucinschi - stat comun Republica Moldova - Transnistria, prima miscare voalata si fina a Federatiei Ruse de federalizare a Republicii Moldova, scopul fiind distrugerea statului unitar Republica Moldova, memorandumul fiind semnat de presedintele Republicii Moldova de atunci, Lucinschi.
Anul 2000 – memorandumul P sau F - Anatol Taranu, PNL - Uniunea interstatala Romania - Republica Moldova, prima miscare voalata de federalizare deja a Romaniei, nu doar a Republicii Moldova.Anul 2003 – memorandumul Kozak –Voronin, al doilea pas al Federatiei Ruse de federalizare a Republicii Moldova, de data aceasta miscare obraznica in stil imperialist, federatie si punctum. Federatia Rusa, dupa ce a obtinut semnatura ex-presedintelui Lucinschi pe memorandumul Primakov in 1997, a fost increzuta ca presedintele in exercitiu Vladimir Voronin, va semna memorandumul Kozak. Acesta in final a refuzat sa semneze, Republica Moldova ramanand a fi in continuare stat unitar.
Anul 2007 – memorandumul Z - Anatol Taranu, PNL - Uniunea interstatala Romania-Republica Moldova, a doua miscare de federalizare a Romaniei. Inseamna aceasta cumva Unirea celor doua state romanesti, categoric NU. Este aceeasi idee a Federatiei Ruse numai ca de data aceasta tinta este Romania, mai exact distrugera caracterului unitar si al statului roman.
„Aceasta politica a fost si este in interesul Federatiei Ruse, fapt confirmat de ocupatia Basarabiei in 1940. Este extrem de grav insa, ca conducerea PNL Republica Moldova, ascunzandu-se dupa denumirea si simbolurile PNL din Romania, promoveaza ideile Rusiei si ataca subversiv Romania.
Partidul Liberal constata ca atacurile PCRM si PNL Republica Moldova asupra Romaniei sunt derulate din aceeasi sursa, prin doua modalitati diferite, avand insa in mod evident aceeasi tinta – Romania”, conchid reprezentantii PL.


Sursa: Romanian Global News, citată de basrabeni.ro, 19 martie 2007

Niciun comentariu: