marți, 5 februarie 2008

Vladimir Voronin: Traian Băsescu este obsedat de ideea unirii Moldovei cu România

Preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, consideră că rezolvarea problemei transnistrene nu este posibilă din cauza „naţional-şoviniştilor români”. În cadrul unui interviu acordat publicaţiei chişinăuiene de expresie rusă „Kişiniovski Obozrevateli”, Voronin a înfierat din nou „unionismul românesc” care, în opinia sa, tinde să distrugă statalitatea Republicii Moldova.

„Pentru preşedintele României, Traian Băsescu, ideea unirii Moldovei cu România a devenit o obsesie. Atât timp cât România nu va înceta acţiunile de distrugere a Republicii Moldova şi nu va fi semnat acordul bilateral, nu va exista o relaţie normală între ţările noastre”, a precizat liderul de la Chişinău.

În interviul citat, şeful statului moldovean a declarat, de asemenea, că Moldova, a sugestia Rusiei, nu va renunţa niciodată la statutul de neutralitate şi nu va intra în NATO. „Rusia are nevoie de garanţii suplimentare că Moldova nu va renunţa la statutul de neutralitate, iar Moldova este gata să o asigure ca nu va intra niciodată în Alianţa Nord-Atlantică. În genere, Moldova nu poate colabora cu NATO”, a specificat Voronin.

Autor: Igor Burciu
Sursa:
Presa.md, 5 februarie 2008

Niciun comentariu: