duminică, 27 ianuarie 2008

“Ameninţaţi cu moartea de soldaţii români, membrii Sfatului Ţării au participat la o înscenare criminală numită „unirea cu România”

Oficiosul Partidului Comuniştilor de la Chişinău, publicaţia „Comunistul”, publică, recent, un comentariu plin de afirmaţii aberante, semnat de ex-deputatul comunist, Victor Stepaniuc, actualmente numit în funcţia de viceprim-ministru al Republicii Moldova, articol la care face trimitere critică şi publicaţia de limbă rusă "Moldavsckie Vedomosti". Între alte năstruşnicii, demnitarul comunist afirmă că puterea de la Chişinău va soluţiona conflictul transnistrean, împreună cu politicienii sănătoşi din Rusia. „Nu stiu cand se va întâmpla acest lucru, deoarece Vladimir Putin este înconjurat de şovinişti. Eu sunt marxist-leninist, însă Lenin nu a fost şovinist, ci o personalitate care promova dreptul popoarelor la autodeterminare”, mai scrie Stepaniuc.

Pe de altă parte, liderul boşevic înfierează actul Unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918. „Conducătorii „Sfatului Tarii”, I. Inculeţ, P. Erhan, A. Crihan, I.Pelivan şi alţii au trădat interesele naţionale ale poporului moldovenesc. Fiind corupţi de ocupanţii români şi ameninţaţi cu moartea de soldaţii români, Sfatul Ţării a participat la o înscenare criminală numită „Unire”…”, susţine Stepaniuc.

Pe de altă parte, în viziunea sa, „actul istoric din 28 iunie 1940 (ocuparea Basarabiei de către Uniunea Sovietică) a fost crucial pentru soarta Moldovei şi o urmare logică a evenimentelor din 1917-1918, dar şi poziţiei principiale a URSS din 1924”.

Autor: Igor Burciu
Sursa: presa.md, 27 ianuarie 2008 (titlu orginal: "Stepaniuc a luat-o razna: “Ameninţaţi cu moartea de soldaţii români, membrii Sfatului Ţării au participat la o înscenare criminală numită „unirea cu România”)

Niciun comentariu: