marți, 18 septembrie 2007

Pericolul "românizării Republicii Moldova"

Presedintele partidului de extrema stanga "Patria Moldova", nou infiintat la Chisinau, a criticat "tendintele expansioniste" ale Romaniei si a avertizat ca "pro-romanismul din Moldova poate duce la disparitia statului moldovean".

La congresul de constituire a noii formatiuni politice, definita printr-o puternica atitudine antiromaneasca, liderul partidului, Andrei Tarna, a cerut ca limbii ruse sa i se confere statut de limba de stat in Basarabia si retragerea manualelor de limba romana din scolile de peste Prut.

Publicatia de limba rusa "Komersant Plus", editata la Chisinau si cunoscuta pentru politica editoriala prorusa, a realizat chiar un amplu material in care prezenta problemele pe care le presupune apropierea Republicii Moldova de Romania.

“Tendintele pro-romanesti din Moldova, care se consolideaza cu acordul tacit al autoritatilor, pot sa duca la disparitia Moldovei ca stat. Lumea va uita pentru totdeauna de moldoveni ca entitate etnica. Aceeasi soarta o vor avea si gagauzii in cazul alipirii la Romania”, a adaugat Tarna, care sutine ca exista chiar pericolul "romanizarii Republicii Moldova".

Sursa: Evenimentul Zilei, 18 septembrie 2007

Niciun comentariu: